16e editie Touristikmesse Niederrhein – Van „Fietstouren“ tot „Camping op het dak“

Vakantiebestemmingen, daguitjes en verdere vrije tijd aanbiedingen overheersten ook deze keer de beurs. Bijna 9000 bezoekers bezochten op 1 en 2 februari de 16e editie van de touristikmesse Niederrhein in het beurs- en congrescentrum Kalkar. Bijzonder was de toename van het aantal Nederlandse bezoekers.

De bonte vloerbedekking schitterde in de kleuren groen, rood en oranje en wees de gasten de weg naar de Duitse gemeenten Kleef, Wesel en Viersen. Fiets- en wandelaanbiedingen waren opnieuw het absolute hoogtepunt. Vooral de knooppuntkaarten met afwisselingsvolle routes voor verassende fietstochten waren erg populair. Zoals in het voorjaar aangekondigd, is het outdoor aanbod uitgebreid. Caravans, dak-tenten en accesoires waren er in ruim aanbod. De campingliefhebber kon uit de talloze gedemonstreerde campingsettings zijn perfecte vakantieuitrusting vinden.

Door het regenachtige weer buiten, werd het gezellige beurscafé goed bezocht en werd er koffie geschonken en taart gegeten. Wie liever een exclusiever alternatief wilde, kon bij de aparte cateringstand in de tweede beurshal terecht. Daarnaast bevonden zich voor de kinderen een grote klimboom en een springkussen om mee te spelen. De oudere vermaakten zich met blaaspijpschieten en laserjumpshooting. Ook dit jaar kwamen de activiteiten weer goed aan bij de bezoekers. Het maakt niet uit of het nou klimmen, segway rijden of over een blotevoetenpad lopen was, alles werd een keer uitgeprobeerd.

De organisatie wil voor de touristikmesse 2021 focussen op de innovaties in de fietsbranche. Hierbij komt ook een parcour waar de nieuwste fietsen geprobeerd kunnen worden.