Toeristische belevingswereld voor het hele gezin op de 15e Toerisme- & Recreatiebeurs

Ongeveer 150 exposanten presenteerden exclusieve aanbiedingen voor de mooiste tijd van het jaar.

Beurs- en congrescentrum Messe Kalkar kijkt tevreden terug op de 15e Toerisme- & Recreatiebeurs, die op 2 en 3 februari 2019 rond 8.000 bezoekers van heinde en verre trok. In vergelijking met voorgaande jaren is het aantal gasten toegenomen, tot grote vreugde van de organisator en de ± 150 exposanten. Het aanbod op het gebied van wandelen en fietsen was vooral populair, maar zelfs verre bestemmingen zoals het Mallorcaanse Fincahotel en vakantiehuizen in Polen en Zuid-Tirol werden enthousiast ontvangen.

Ook dit jaar was het weer gezellig druk op de Toerisme- en Recreatiebeurs. Net als in het voorgaande jaar presenteerden de verschillende gemeenten uit omgeving Kleve zich op de beurs. Op zaterdag verwelkomden deze gemeenten de busbedrijven die waren uitgenodigd door de Wirtschaftörderung van het district Kleve. Ook het beurscafé, dat een brede selectie van taarten en gebak bood, werd goed bezocht. Degene die op zoek waren naar iets hartigs konden terecht bij de cateringstands in de tweede beurshal. Direct ernaast konden de kleinste bezoekers lekker springen en ravotten op het grote piratenschip. De oudere kids konden genieten van boogschieten en de piratenschool.

Deze actiegebieden, die dit jaar nieuw zijn geïntroduceerd, werden zo goed ontvangen door bezoekers dat het aanbod volgend jaar verder zal worden uitgebreid. In de Jump-Area werd de hele dag gesprongen (zelfs de zeerovers van Pirate Action Theatre toonden hun volledige inzet), de Weber-Grill-demonstraties deden de gasten watertanden en tijdens golfoefeningen werden de afslag en het putten geoefend.

Het aangekondigde thema Outdoor presenteerde zich in de vorm van campers, daktenten en campingaccessoires. De drukte rondom dit thema sprak voor zich – het was al snel duidelijk dat dit gebied in 2020 zal worden uitgebreid met nieuwe producten en trends.